Mapri ja NOBE ehitavad 7,7 miljoni eest valmis Porto Franco III hoone
27.10.2021

Baltikumi läbi aegade suurim kinnisvaraarendus Porto Franco sõlmis Mapri Ehituse ja   NOBE-ga peatöövõtulepingu Tallinnas Admiraliteedi basseini ääres asuva kompleksi III hoone aluse kolme maa-aluse ja viie maapealse korruse ehituseks. 7,65 miljoni euro eest valmib Porto Franco kompleksi Kai tänava poolne III ärihoone.

Tööd algavad kohe ja hoone valmib järgmise aasta juulis, kusjuures arenduse kolm maa-alust korrust ja betoonvalukarkass on valmis ehitatud juba varasemates ehitusjärkudes.  

Porto Franco juhatuse esimehe Rauno Tederi sõnul ehitustööd Porto Francos jätkuvad ning käesoleva lepinguga valmib Porto Franco Linnahalli-poolseim hoone, mille maapealse osa brutopind on ligikaudu 11 000 m2.  „Septembri lõpus saavutas Porto Franco arendus kogu objekti ulatuses  täiskõrguse, betoonivalutööd on lõppenud ja ca 105 900 m3 betooni on paika saanud. Selle Eesti oludes enneolematult suure tööga said hakkama Kontek Int ja NOBE. Jätkamaks head koostööd oleme usaldanud järgmise olulise verstaposti saavutamise ehk III hoone ehitustööde lõpule viimise just Mapri Ehituse ja NOBE konsortsiumile.“

Mapri Ehituse tegevjuhi Tarmo Roos sõnul on Tallinna sadamaala linna värav, mille valmimist ootavad nii linlased kui ka turistid ja on tore, et Mapri saab anda sellise objekti valmimisse oma panuse. „Oleme NOBE-ga mitmel objektil seljad kokku pannud ning ühendatud jõududega saavutatud tulemus on alati väga hea saanud. Nii läheb ka Porto Franco III hoonega, mille anname tellijale üle tuleval aastal,“ lisas ta.

NOBE juhatuse esimees Mait Rõõmusaar ütles, et töövõtt nii suure objekti kui Porto Franco juures on NOBE jaoks olulise tähendusega. „Hindame kõrgelt Porto Franco juhtide usaldust meie ettevõtte kompetentsile ja võimekusele. Porto Franco kolmanda ärihoone peatöövõtu lepingusse kaasasime ka oma hea partneri Mapri Ehituse, kellega koostöö on alati töiselt efektiivne ning seetõttu julgeme lubada nobedat kolmanda hoone valmimist,” kommenteeris ta.

Porto Franco on keskkonnasõbralikult ehitatav unikaalne kinnisvaraarendus, mis avab Tallinna kesklinna merele. Porto Franco arendusse investeeritakse ca 200 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvartalis saab olema pinda enam kui 150 000 m2. Kompleks koosneb kolmest maa-alusest korrusest 1 200-kohalise parkimismaja ja kaubanduse üüripindadega ning viiest maapealsest korrusest milles asuvad kaubanduskeskus, bürookeskus ja hotelli.

Arenduse ainulaadse kontseptsiooni on loonud arhitektuuribüroo Chapman Taylor London. Porto Franco arhitektid on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür arhitektuuribüroost Kadarik Tüür Arhitektid.

Mapri Ehitus OÜ tegevusalad on ehituse peatöövõtt ja projektijuhtimine, põllumajandusehitus ning betoonitööde teostamine. Kogu Eestis ja Lätis ehitava Mapri Ehituse 2020. aasta konsolideeritud ehitustööde maht oli ligi 86 miljonit eurot, käesoleva aasta käibeplaan on kuni 100 miljonit eurot. Ettevõte annab Eestis ja Lätis tööd kokku 157 tublile inimesele.

Nordeconi kontserni kuuluv NOBE brändi all tegutsev Nordecon Betoon OÜ on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. NOBE inseneride käe all valmivad keerukad insenerehitised, büroo- ja tootmishooned ning elumajad nii Eestis, Soomes kui ka Rootsis. NOBE annab tööd ligi 160 inimesele.