Porto Franco OÜ kuulutab välja arhitektuurikonkursi Admiraliteedi basseini äärde hoonekompleksile projekteerija leidmiseks.
20.07.2015

Koostöös Eesti Arhitektide Liidu ning Tallinna Linnaplaneerimisametiga kuulutas Porto Franco OÜ 20. juulil 2015 välja arhitektuurikonkursi, mille eesmärgiks on leida linnaruumi arvestades sobivaim arhitektuurne ja funtksionaalne lahendus Admiraliteedi basseini, Laeva, Poordi ning Kai tänava vahelisele alale ärihoonete kompleksi rajamiseks.

Tsiteerides 1920. aasta “Laevanduse” teist numbrit, mis ütleb: “…Basseini ümbrus, kus praegu sadamatehased asuvad saab ära puhastatud ja asemele ehitatud uuematele nõuetele vastavad kaubaruumid, vaksalid, võõrastemajad ja muud tarvilikud asutused, nii et selle basseini ümbrusest, väikene porto-franco (vabasadam) saab, millel väga suur tähtsus tulevikus, sest kavatsetav vabasadama ehitus saab esialgu veel viibima, tarviliku raha puudusel”.

Konkursi läbiviija Porto Franco OÜ on huvitatud moodsatest arhitektuursetest lahendustest ja soovivad arendada kaubandus- ja büroopindu koos laiaulatusliku toitlustus ja restoranitemaatikaga. Kompleks peaks kujunema Tallinna merevärava sümboliks, kus oleks tähelepanu pööratud hoonekompleksi arhitektuursele sobivusele linnaruumi, selle funktsionaalsele ja mugavale ning ilmastikuolusid arvestavale kasutusele samuti on oluline lahendada jalakäijate liikumine nii kvartali ümbruses kui selle sees.